Inkomfort Ov Knives – Kulture

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Origi Nalsin Music, betyg: 7]

Inspirerad av de bleka vintrarna i Melbourne släpper nu Wilson Heng sitt debutalbum Kulture under artistnamnet Inkomfort Ov Knives. Heng beskriver skivan som ett försök att översätta tysta drömmar och obehagliga mardrömmar till musik med hjälp av elektroniska och industriella synthljud.

På mer än ett sätt påminner IOK om Vnv-nation och likt dem så har IOK fått till en bra blandning av lugna ambienttoner och tunga 90-talstrancebeats. Hengs enda (tack och lov) försök till mörk och mystisk sång på “A Whisper In June” är dock något mer tafatt.

Musikaliskt lyckas gruppen göra ett gott intryck. Skivans mörka inledning tonas ut i gladare trancepop och slutar i tv-spelsliknande musik och skivan känns som ett bra att redskap i mina försök att drömma mig bort en tråkig vardag.

Av: Annlouise Dunklint

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …