Söderut – Söderut

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[ep, Aproduktion / Dead Frog, betyg: 5]

Som den Linköpingsbo jag är känner jag givetvis till både Mary Celeste och Det är kärlek, där Andreas Gustafsson varit inblandad. Numera bor han i Göteborg där han har dragit igång Söderut, ett enmansprojekt som har växt och som nu har släppt sin första skiva. Det är en sexspårs EP med poppiga synthlåtar till skånsk sång. Mest pop får man nog säga, även om det används en hel del analogsynthar.
Pressreleasen jämför med bob hund och Familjen, men själv tänker jag mest på ett mer nedtonat Saft, som ju också var ett popband förklätt i synthskrud.
Upplevelsen är inte himlastormande, men Söderut bjuder på en intressant debut. Visserligen hade jag gärna sett att musiken hade haft lite mer “edge”, jag tycker man spelar lite säkert och saknar det riktiga bettet. Med lite vassare produktion och mer spännande arrangemang finns dock potential för Söderut framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …