Slaraffenland – We´re On Your Side

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Rumraket / Playground, betyg: 5]

Småtrevlig pop med en massa brass och träblås i kompet från grannlandet Danmark här. Slaraffenland har på denna, sin tredje skiva, ett utpräglat sound som genomsyrar de tio låtarna från början till slut. Problemet är bara, för min del, att jag inte känner mycket för kompositionerna. Det låter bra, visst, men det där lilla extra som knackar på porten till hjärtat finns inte och några spännande överraskningar serveras inte heller. Jag kommer att tänka på band som Big Country och Chicago när jag lyssnar till We´re On Your Side och upplever en tänkt symbios som går ut på att dessa band skulle kunna låta ungefär så här om man låtit dem mötas. Dessvärre har jag aldrig tilltalats av dessa två grupper i någon större utsträckning. Några bra låtar här och där har de ju gjort, vilket även Slaraffenland åstadkommer, men mer än så blir det tyvärr inte. Vad jag mest stör mig på är nog de marschliknande trumrytmer som bandet tycks ha en faiblesse för. Dessa får det hela att kännas onödigt fyrkantigt och osvängigt, vilket är synd. Men jag inledde recensionen med att konstatera att danskarna gör småtrevlig pop och så är det. We´re On Your Side är absolut ingen rutten skiva. Jag mår absolut inte dåligt av att lyssna till den, men jag ser heller ingen större anledning till att spela skivan särskilt ofta. Däremot tror jag att gruppen kan åstadkomma roligare saker framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …