Wednesday , May 22 2024

Basko Sthlm – Basko Sthlm

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Novier Records / Dead Frog, betyg: 3]

Jag klarar inte av Anton Adamssons ljusa, manierade sång och det är en tung black om foten när man upptäcker ett nytt band. Basko Sthlm – tidigare kallade Tabasko Sthlm innan de kontaktades av de juridiska representanterna från ett såsföretag – har innan denna fullängdare försett fansen med en ep-skiva som jag inte har hört, så för mig känns gruppen ny, trots att den startade under det tidiga 2000-talet. Nu gör det mig inte så mycket, då jag inte ser storheten i detta indiepopband och deras, i mitt tycke, ofta rätt trista och mesiga låtar med inslag av stel och blekvit reggae. Musikaliskt är det här annars ingen dålig grupp och jag har förståelse för att det finns folk som gillar bandet. I ett par låtar tycker jag själv att Basko Sthlm är något intressant på spåret, och vissa musikaliska inslag i mindre uppskattade låtar kan också få mig att reagera positivt och tänka att Basko Sthlm kanske ändå har en framtid, även i min cd-spelare. Det gäller dock inte den här plattan och sången kan jag omöjligt ta till mig. Adamsson konstrar för mycket med rösten för min smak, och han låter absolut bäst när han tämligen enkelt och rakt på sak bara framför sångmelodin. Det händer tyvärr alltför sällan. Anser dock att gruppen är värd all respekt för sin vilja att skapa något egensinnigt och originellt istället för att plagiera befintliga grupper. Det är värt en eloge i sig.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …