Wednesday , May 22 2024

Sally Shapiro – My Guilty Pleasure

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Permanent Vacation / Border, betyg: 7]

Disco Romance och My guilty pleasure – Sally Shapiros två album har åtminstone titlar som lockar och förför. Efter att ha tagit mig igenom det två och en halv minuter sega och irriterande introt märker jag att musiken också har tilltalande sidor. Det har talats om italodisco, 80-talskänsla och norska Annie och visst är det tre referenser som håller men jag skulle snarare beskriva Sally Shapiro som sensuell mjukdisco gjord snarare för lounge än för dansgolv.

Johan Agebjörn rattar fram en tight och stilsäkert beat och Sallys väna sång ligger långt i ljudbilden och smeker öronen. Som ett Club 8 med mer synthar. Bäst gillar jag när Sally Shapiro tar italo-steget fullt ut, som i “Save Your Love” där uppväxtens mellanstadiediskon gör sig påminda. Fast det är klart, snygga fjolårssingeln “Jackie Jackie” är också väldigt charmant.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …