The Bear Quartet – 89

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Adrian Recordings / Border, betyg: 5]

Ingen vet var de har The Bear Quartet, och kanske är just det anledningen till att gruppen i 20 år varit landets mest kreddiga indieband. 14 skivor har det blivit under åren och musiken har spretat åt alla möjliga håll, ibland lysande, ibland mindre bra. Den stora styrkan har snarare legat i överraskningsmomentet – hur ska det låta denna gång?

Soloutflykter har gjort att det nu gått tre år sedan senaste plattan och under den tiden har man bytt bolag från klassiska A West Side Fabrication till Adrian Recordings. Konstant är dock vanan att titeln består av två varav det första slutar på “y”, även om man inte direkt tänker på det eftersom titeln skrivs med siffror. 89, eftersom det var då bandet startade.

På 89 bjuds vi på tio låtar med mestadels skränig indierock, kanske lite tyngre, hårdare och mörkare än vi är vana att höra bandet. Själva beskriver de musiken som en blandning av metal, kraut, finsk tango och lite till och det är en beskrivning så god som någon. Som vanligt spretar det vilt åt många olika håll och även om det ofta låter coolt så är det ingen platta som får mig att gå i taket av eufori.

Tungt, hårt och mörkt – Ja

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …