Mstrkrft – Fist of God

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Downtown / Cooperative / Bonnier Amigo, betyg: 4]

Mstrkrfts Fist of God är en sådan skiva som får en att tänka “Ojdå! Jäklar!” i ungefär två sekunder, tills ledan sänker sig över en. På omslaget återges Guds knytnäve i form av ett bisarrt fotomontage, som består av diverse kroppsdelar som tillsammans bildar en knuten hand. Förmodligen visar detta att Mstrkrft har “attityd” och att de “rockar” så “fett” att musiken blir som en rak höger i ansiktet på lyssnaren, vilket med all sannolikhet är avsett att uppfattas som något positivt.

Förstaspåret “It Ain’t Love (feat. Lil’ Mo)” börjar med en distad syntslinga, eller rättare sagt “riff”, som låter som ett försök att göra spandexklädd pudelmetall från Los Angeles 1987 i electrotappning. “1,000 Cigarettes” fortsätter i samma stil med ett trist, platt rockbeat. Gamle Ghostface Killah hoppar in på “Word Up” med ett par “motherfuckers” och “take it to the next level”, vilket blir ungefär lika spännande som det ser ut i skrift här. Spökansiktets medverkan ger åtminstone Mstrkrft ett stort (nåja) namn att skriva på omslaget. Inte ens självaste soulkungen John Legends gästspel på “Heartbreaker” ger något nämnvärt.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …