Thursday , July 25 2024

Fibes, Oh Fibes! – 1987

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Universal Music, betyg: 6]

För oss som tycker att åttiotalsmusik var just åttiotalsmusik så känns Fibes Oh Fibes! 1987 väldigt omodern. När jag hörde den numera välspelade “Love Child” i P3 så tänkte jag att det här är välproducerat, snyggt och melodiöst. Precis så som mainstream-radiomusik ska låta. Mina tankar går också till Mika och Scissor Sisters även om Fibes Oh Fibes! inte är i närheten lika medryckande som Mika eller sexiga som Scissor Sisters.

1987 är ett samarbete med många välrenommerade musiknamn. Bland annat finns duetten”Run To You”med Kim Wilde, som låter precis så som Wilde lät när det begav sig. Men trots skivans platta mainstreamsound som lämnar mig nästintill oberörd så är 1987 lättlyssnad och muntrar upp även mig på en regnig dag.

Av: Annlouise Dunklint

Om Webbmaster

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …