Thursday , June 20 2024

David Sylvian – Manafon

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Samadhi Sound / Playground, betyg: 7]

David Sylvian har alltid varit en visionär och sökare. På albumet Manafon fortsätter han på den väg han slog in på redan med låten “Ghosts” med Japan, en stig som aldrig korsar de musikaliska allfarvägarna. Längst fram i ljudbilden ligger Sylvians lena röst, på samma gång överlägset avståndstagande och inställsamt nära. Bakom honom driver improviserade fragment och brottstycken förbi som vrakgods, alstrade av en samling musiker med namn som avantgarde-saxofonisten Evan Parker, den österrikiske elektronmusikern Fennesz, den experimentelle gitarristen Keith Rowe samt noisepionjärerna Sachiko M och Otomo Yoshihide. Manafon är en uppmaning och en utmaning till lyssnaren att öppna sina sinnen.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …