Psilodump – The Nya Albumet

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Demon Tea, betyg: 7]

Jag avskyr tokroliga titlar som The Nya Albumet, men låtarna som utgör Psilodumps dubbel-CD känns, om än inte klockrena rakt igenom, så i alla fall klart upplyftande och energiska. Bakom namnet Psilodump döljer sig Simon Rahm, en kille som redan 2001 gav ut sin första EP. Den hamnade på schweiziska bolaget Domizil som pysslar med experimentell elektronisk musik. Sedan blev det skivor för svenska bolagen Sound of Habit och Q-Records, men idag är det alltså australiensiska Demon Tea som gäller. Dessutom har Rahm hunnit med att remixa såväl Kraftwerk som Slagsmålsklubben, samt att spela live på ravepartyn, klubbar och festivaler, såväl i Sverige som utomlands. The Nya Albumet innehåller en mix av allsköns modern, syntig och ofta dansant musik som svänger ett gäng, men som också förvirrar emellanåt. Ibland går tankarna till The Prodigy, ibland är det breakbeat, andra gånger big beat, ibland mer renodlad techno och andra gånger ett experimentellt, men alltid rytmiskt mischmasch av Gud-vet-vad, och så en del TV-spelsflipprande mitt upp i alltihop. Vad som framförallt är roligt med den här plattan, förutom de kraftiga genresvängarna och det extatiskt pumpande tryck som ofta uppstår, är att skivan både är dansbar och ytterst lyssningsvänlig på samma gång. Sådan här musik kan bli jävligt tjatig och trist, men Psilodump har förmågan att hålla mig koncentrerad under merparten av resans gång, och det är inte illa.

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …