Sunday , December 3 2023

The 69 Eyes – Back In Blood

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Nuclear Blast / Warner, betyg: 6]

Med Devils nådde The 69 Eyes en höjdpunkt som låtskrivare och även om Angels blev en aning svagare uppföljare, så hade den fortfarande så många starka låtar att man blev bländad. Men tyvärr tycks nu de glammiga gothrockarna från Finland ha hamnat i identitetskris. Hur förklarar man annars att det inledande titelspåret “Back In Blood” låter som heavy metal med standardriff på gitarren, “We Own the Night” är som ett mindre orkestralt Deathstars, medan “The Good, the Bad And the Undead” får mig att tro att Jyriki 69 och gossarna stulit Marilyn Mansons scenkläder, sminkväskor och sound. Ett gäng spår på Back In Blood som “Kiss Me Undead” och “Lips Of Blood” låter som att de kunnat ha hamnat på Devils eller Angels, men naturligtvis borde varenda låt gå i den stilen. Matt Hyde (Slayer, Monster Magnet med fler) har producerat Back In Blood och påstår att den här plattan rockar tio gånger hårdare än någonting annat The 69 Eyes gjort hittills. För det första är den inte alls så hård och för det andra: är det verkligen ett hårdare The 69 Eyes vi vill ha? Inte jag i alla fall. Jag gillar när bandet lyckas förena det romantiska gothmörkret med de snygga, glammiga melodierna. Jag gillar när de har någonting eget och det är för detta “egna” man köper deras skivor, inte för att de ska låta som något annat band. Som tur är behåller många av låtarna det egensinniga, vilket gör Back In Blood till en bra platta, om än en bra platta som kunde blivit ännu bättre.

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …