Wednesday , April 17 2024

Perry And The Travellers – Other Side Of The Bridge

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Knuckleville Productions / Plugged, betyg: 5]

Perry And The Travellers är ett intressant band. De är retro ut i fingerspetsarna, de låter uppenbart tidigt 70-tal, de låter sydstatsrock och är hörbart influerade av Lynyrd Skynyrd och Allman Brothers, de lirar och sjunger jäkligt bra. Egentligen borde de således vara helrätt för en man med min smak. Men trots idoga försök upplever jag att alltför få låtar på Other Side Of The Bridge har det där speciella som gör att jag går igång på allvar. Jag vet inte riktigt vad det är som gör att så få spår fastnar, men det känns nästan konstigt att det är så. En alltför stor del av materialet – ungefär hälften – upplever jag att det hör hemma på den typen av 70-talsplattor som man hittat tusentals av genom åren, lyssnat på, men stoppat tillbaka i reabackarna för att det där lilla extra inte funnits där. Detta innebär samtidigt att andra hälften av materialet är alltifrån bra till kanon, vilket ändå gör att bandet känns klart lovande. Möjligtvis är det så att Perry And The Travellers tillhör de grupper som är grymma live, men som ännu inte riktigt hittat sin stil på skiva. Och är det så finns det goda chanser att uppföljaren kan bli en knytnäve i skrevet. Men den här plattan lyckas inte nå ända fram till mig i alla fall. Jag har dock förståelse för om den lär tilltala många andra och jag ser absolut fram emot att höra vart Perry And The Travellers kommer att resa nästa gång de släpper en CD. I nuläget kan jag bara ge dem ett okay-betyg dessvärre.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …