Revolve – Burning Money

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Screaming Records / Playground, betyg: 5]

Bandet bildades i Uppsala 2003, hör numer hemma i Göteborg och består av bröderna Per och Nils Tengvar, samt trummisen Jarkko Kyyriäinen. Henryk Lipp och Micke Nilsson har producerat debutalbumet Burning Money och allting låter fint och bra. Välspelad musik och snygg sång, hårdare rocklåtar som samsas med akustiska gitarrer och lugnare partier, men här fattas någonting väsentligt: nämligen ursinne och raseri. Revolve gör allting bra och allting rätt, rent tekniskt, men framstår tyvärr som alltför tama. De tecknade bilderna i Cd-häftet och på omslaget ger intryck av ett skitigt, farligt och röjigt innehåll, men här finns inte den förväntade skiten under naglarna eller det maniska drivet som får stubinen att brinna ner till dynamitgubben. Istället framförs låtarna nästan diplomatiskt. Tills “Don´t fucking tease me”, för då jävlar exploderar Revolve. Då känns det som att man skiter i konventionen och gör det man borde ha gjort hela tiden: nämligen röja järnet och kicka loss skiten på allvar. Den glöd som plötsligt uppstått håller i sig hyfsat även i “Kicking this rock n roll band” och “In you” är en bra låt, men jag känner fortfarande att här finns en instängd drift och vildhet som inte når ut. Jag vill höra Nils Tengvars gitarr brinna och blöda, vill höra honom skrika sönder lungorna medan Jarkko slår ihjäl trummorna. Burning Money är för snäll och tillrättalagd helt enkelt. Potentialen finns, se till att spränga mina jävla högtalare till nästa släpp. Ni kan om ni vill.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …