Thursday , June 20 2024

Theodor Jensen – Tough Love

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Razzia / Bonnier Amigo, betyg: 6]

Theodor Jensen har dumpat sitt band The Plan och kör numera solo. För den som följt bandet kom det knappast som någon överraskning, bandet hade ju decimerats i antal för varje skiva. Inte för att det gör så stor skillnad musikaliskt att Theodor numera kör själv, The Plans gamla fans kommer att känna igen sig. Inte minst för att den karaktäristiska rösten är intakt, men vi känner även igen ljudbilden, arrangemangen och så det patenterade The Plan-drivet i singeln “Songbird”. The Plan hade ju ett eget, lite avigt sound och det lever vidare även när Jensen är solokvist.

Det är dramatiskt pop med någon märklig form av variete-känsla, men även inslag av folk, den typiska falsetten och i duetten med Titiyo växlar han plötsligt in på soulspåret med blås och skönt gung. Kanske bästa spåret på plattan förresten.

Det spretar hit och dit, men Theodor Jensen håller ihop det med sin personliga röst och får till en riktigt bra solodebut.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …