Thursday , June 20 2024

1000 man on the run – Past Of Control

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Egen produktion, betyg: 5]

60-talsrock och Borlänge verkar gå hand i hand. 1000 man on the run är ännu ett gäng grabbar från Dalametropolen som hängt på sig gitarrerna och rockar på. Nu är debutalbumet här, men även om killarna erkänner att de gillar 60-talspop är det inte så mycket som hörs här.

Snarare spelar man englandsinspirerad poprock som siktar mot de stora arenorna. Det låter elegant och säkert med snygga gitarrer, förföriska melodier och en lätt smekande ljudbild som både rockar och masserar ömt. Fast den riktiga kicken infinner sig inte riktigt, det låter lite för snällt och polerat för det. Men vadå, det är synd att klaga. 1000 man on the run gör ett bra jobb.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …