Sing It Loud – Come Around

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Epitaph / Bonnier Amigo, betyg: 3]

En av bandledarna gillar pop och punk. En annan går loss på arenarock. Skivan heter Come Around. Bandet är amerikanskt och kallar sig något så fantasilöst som Sing It Loud. Låter det spännande och äventyrligt? Det är inte deras musik heller. De här fem snubbarna låter som otaliga andra popband och gitarristen, tillika sångaren Kieren Smith säger själv att han inte fattar varför skivbolaget Epitaphs boss Brett Gurewtiz signade dem från början. Jag kan bara hålla med honom. Det fattar inte jag heller. Men Gurewtiz känner väl den amerikanska publiken och deras mångåriga fascination för helt ofarliga och rejält tama pop- och rockgruppers förmåga att sälja en massa plattor och bli spelade i amerikansk radio. Det är inte så att Sing It Loud låter illa. Varje låt har sin melodi och sitt arrangemang, inte minst när det gäller stämsången i refrängerna, men resultatet är riktigt intetsägande och helt utan egg. Jag tappar det inledande intresset relativt snabbt och sedan lyckas inte bandet få det tillbaka åt mig. I regel brukar även halvdana plattor ha någon ljusglimt någonstans på vägen, men Sing It Loud maler på lika jämntjockt hela tiden och långt efter att såväl intresse som koncentration tagit semester, fortsätter kvintetten att tävla med kökstapeterna om vilka som är mest givande att ägna uppmärksamhet åt. Nej, det här är inget band jag kan rekommendera andra än folk med grava sömnproblem.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …