Delta – Crashbreaker

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Risestar / Border import, betyg: 7]

De progressivt metalliska chilenarna i Delta har ägnat detta år åt två saker: att glädja fansen med den studioinspelade CD:n Crashbreaker och DVD:n Live At The Beginning. Två års väntan har således utmynnat i en del godis att se fram emot. Efter Apollyon In Free (2005) och Black & Cold (2007) har Delta hunnit med att lira förband till Symphony X, Vision Divine, samt Dream Theater, och dessutom genomfört en längre turné i hemlandet Chile. Det går uppenbarligen bra för bandet, men i Sverige har Delta ännu inte fått den uppmärksamhet de förtjänar. Kanske kan Crashbreaker ändra på den saken. Plattan är tillräckligt hård och kompetent för att tillfredsställa metalpubliken och även om renodlade progsters kanske inte går igång på den, så lär i alla fall de som gillar mixen av melodisk men rätt hård metal och progressiva inslag göra det. Med tio nya låtar i bagaget och en hel del snygga musikaliska inslag byggs Crashbreaker upp. Främst imponerar Nicolás Quinteros på keyboards, Benjamin Lechuga på gitarr och Felipe De Valle som sjunger, men även trummisen och basisten gör ett gediget jobb. De engelska texterna kan följas i det färgrika CD-häftet och där får ni också reda på hur instrumentala “Let´s reach the sky” skapades. Inget som intresserar andra än musiker kanske, men i alla fall. Ännu en bra platta är skapad i Chile, så ge nu Delta en chans.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …