Reverend & The Makers – A French Kiss In The Chaos

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Wall Of Sound / PIAS / Border, betyg: 6]

Pastorn själv, det vill säga sångaren Jon McClure, och hans band The Makers öppnar dörren till en ny-psykedelisk värld med trombonblås i kompet ibland, en hel del fina melodier och en atmosfär där 60-tal kolliderar med nutida indie. Resultatet är långt ifrån dåligt, även om inte alla låtar övertygar eller ens håller sig över vattenytan till det mediokras sjö. Men låtar som singelsläppet “Silence is talking”, den läckra psykvalsen “Professor Pickles”, “No soap in a dirty war” , “Mermaids” och avslutande “Hard time for dreamers” ger klara besked om att det här Sheffield-bandet har talang och förmåga att imponera med strålande popmusik när de sätter den sidan till. A French Kiss In The Chaos är gruppens andra album efter The State Of Things som kom 2007 och singeln är deras femte. Stilen och soundet påminner om en mix av Psychedelic Furs, Oasis och det sena, relativt obskyra, 60-talsbandet Gun där Adrian och Paul Gurvitz medverkade i sin ungdoms dagar. Reverend & The Makers varierar sina låtar rätt ordentligt, men framförallt faller jag för de flummigare spåren med snygga melodier och en viss svärta. En del annat på plattan vet jag inte riktigt varför de spelat in, vilket får helheten att framstå som aningen ojämnt. Men låt er inte skrämmas av det. Merparten av skivan är tilltalande och Jon McClure känns ärlig i sitt uppsåt, så kolla upp de här engelsmännen.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …