Le Mans – Rawmantic

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, M2 / SME, betyg: 8]

Det kändes som att Eskilstunabandet Le Mans var på gång för några år sedan. Man gav ut debutskivan “Rebel Action” och sångerskan Kris Le Mans medverkade på The Mos stora hit “Nostalgia Locomotive”. Sen var det som att alltihop rann ut lite i sanden, men nu är man tillbaka med en riktigt stark skiva.
Precis som debuten bjuder även denna uppföljare på rockig pop med viss synthkänsla. Fast där föregångaren aldrig riktigt lyfte tycker jag att denna platta känns mer direkt och genuin. Den känns även mörkare och mer svärtad, vilket är något positivt i min bok.

Några lugnare spår finns, fast oftast rockar man på med bra tryck. Och här radas en mängd starka låtar upp. Jag hade inga större förväntningar, så detta är en riktigt positiv överraskning.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …