Tuesday , April 23 2024

Sonoride – Multi Colour Dream

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Rocadero Records / Plugged, betyg: 8]

Stockholmsbandet Sonoride gör glittrande, ren och magnifik popmusik på Multi Colour Dream. Och sällan har väl en albumtitel passat innehållet så bra som här. Sonorides musik är av det slag som både är drömsk och färggrann, med en magisk touch av dåtid. Det finns inslag som påminner mig om såväl Beatles som ABBA och melodiös 60/70-talspop, men Sonoride låter ändå moderna, men med rötter. Framförallt har kvartetten skitsnygga melodier. Som melodin till magnifika “End of evolution” eller blåsförsedda “We can have it all” med sin läckra pa-pa-pa-kör. Även drömska och lite hårdare “Smashing kitsch for all” och den vemodigt softa “Why does it always rain when you´ve just washed the car” med sitt snygga solo tilltalar. Om bara en låt här blir en hit satsar jag ändå främst på “You´re so beautiful (and so am I)”. Den sätter sig i huvudet direkt. Skivan låter proffsig, klassisk och samtidigt med klass. Den är elegant och sången är skitsnygg, produktionen är ren och klar som gitarrljudet i “In solitude”. Jag skulle ljuga om jag sade att jag älskar varenda låt på Multi Colour Dream, men inte finns här många onödiga låtar. Sedan kunde det ha varit lite fler upptempospår, kanske lite tuffare tag på sina håll och några färre lugna låtar, men det är synd att klaga på en så här utmärkt platta. Sonoride har kort sagt gjort ett grymt bra jobb.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …