Friday , December 1 2023

Winding Stairs – Everything

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Mokita Productions / Border, betyg: 6]

Göteborgsduon Winding Stairs – Martin Wahlqvist och Lina Wedin – har med sin sockersöta, vemodiga och lätt experimentella indiepop förmåga att smyga sig in under kläderna och smeka den frusna huden. Det är långt ifrån alla låtar som känns direkta och tappar man koncentrationen är det risk att sångerna flyger ut genom fönstret som förvirrade fjärilar, så det gäller att hålla dem fast. Det här är vilsam musik för regniga sommardagar och mörka höstkvällar. Inget man sätter på när det är partydags eller förfest, det är innehållet på Everything alldeles för skört för. Men när man verkligen vill ge sig hän vid stereohögtalarna har Winding Stairs en hel del att ge. Okay, jag tycker inte att samtliga låtar håller måttet riktigt, men de bästa och finaste är som små juveler i en skogsbacke full av granris och kottar. Att lyssna på Winding Stairs när de är som bäst är lite som att sätta på sig en varm tröja när sommarkvällarna börjar bli kyliga och stearinljusen inte längre värmer. Det är den egenskapen jag uppskattar mest hos låtar som “12”, “Automatic moves” och jazziga “When lines turn to arrows”. Även singelsläppen “Shadow stripes” och “Don´t stay up too late” är fina. Winding Stairs är mycket lovande och Everything en tillgång bland debutplattorna i skivhyllan. Jag misstänker starkt att albumet kommer ljuda från många Cd-spelare framåt hösten, inklusive min egen. Cd:n är producerad tillsammans med Martin Molin från Detektivbyrån.

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …