Wednesday , July 17 2024

Biomekkanik – State Of Perfection

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Subspace Communications / Playground, betyg: 6]

Det finns många inom musikvärlden som trots hedervärda insatser tenderar att blir ihågkomna som “den tredje killen” eller “han med frisyren” eller något annat mindre exakt i annars välkända band. En av dessa förhållandevis anonyma musiker är Christer Hermodsson, för de flesta känd som Crull-E i S.P.O.C.K de senaste tio åren samt Eddie Bengtssons parhäst i senaste kapitlet med Sista Mannen På Jorden. Med albumet State Of Perfection tar Christer Hermodsson slutligen klivet fram och står själv längst fram på scen.
Materialet på State Of Perfection har knåpats ihop under en tioårsperiod vilket kan förklara varför albumet spretar en del. Inledningsvis är innehållet ganska hårt för att så småningom övergå till mer popiga låtar. Det innebär att de musikaliska referenser som dyker upp i mitt huvud varierar friskt, från tyngre And One och vid något tillfälle till och med Rammstein, till melodiösa VNV Nation och Necessary Response samt naturligtvis ovan nämnda två svenska flaggskepp inom svensk elektronisk pop.
Även om jag tycker att det mesta är helt okej så känns de tuffare spåren lite uddlösa och det är bland de popigare spåren jag hittar mina favoriter. Electroballaden “Pitch-Black Ocean” ger rysningar av välbehag och avslutande mästerverket “State Of Perfection” får säkert Ronan Harris att gråta av avundsjuka.
Jag hoppas att Christer Hermodsson snart dyker upp igen med ett nytt album som Biomekkanik, och då är min personliga önskan att han fortsätter helt i stil med den avslutande sviten på State Of Perfection. För är det något som är en bristvara i dagens musikbrus så är det melodiös och stämningsfull electropop av den kaliber som Christer med bravur visat sig kunna leverera.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …