Thursday , December 7 2023

Arctic Monkeys – Crying Lightning

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[singel, Domino, betyg: 6]

Inför kommande albumet Humbug lär Arctic Monkeys ha lyssnat på Jimi Hendrix och Cream, och mycket riktigt är förstasingeln “Crying Lightning” en långsam, tungt malande rocklåt. Den har varken samma omedelbara hitkänsla som “I Bet That You Look Good on the Dancefloor” eller den sofistikerade finessrikedomen hos The Last Shadow Puppets, men allt Alex Turner gör är solid kvalitet. Och ingen kan som han bygga en text på vardagligt banala detaljer som blandat lösgodis, jordgubbssnören och “gobstoppers”.

Om Webbmaster

Kolla även

Radar och Josefin Berger skapar magi i Pappa Kapsyls julsaga

Karl-Bertil Jonssons julafton, Grinchen, Tomten är far till alla barnen, Fanny och Alexander, Musses jul …