Hem / Recensioner / Arctic Monkeys – Crying Lightning

Arctic Monkeys – Crying Lightning

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[singel, Domino, betyg: 6]

Inför kommande albumet Humbug lär Arctic Monkeys ha lyssnat på Jimi Hendrix och Cream, och mycket riktigt är förstasingeln “Crying Lightning” en långsam, tungt malande rocklåt. Den har varken samma omedelbara hitkänsla som “I Bet That You Look Good on the Dancefloor” eller den sofistikerade finessrikedomen hos The Last Shadow Puppets, men allt Alex Turner gör är solid kvalitet. Och ingen kan som han bygga en text på vardagligt banala detaljer som blandat lösgodis, jordgubbssnören och “gobstoppers”.

Kommentarer

Kommentarer

Om Webbmaster

Kolla även

Way Out West visade sig från sin bästa sida

Väderprognosen visade regn i stort sett hela helgen. The Cure var det stora utropstecknet i …