Wednesday , April 17 2024

Moby – Wait For Me

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Little Idiot/Playground, betyg: 5]

Mobys nya album, Wait For Me, summerar snyggt hans långa och händelserika karriär. Här finns vemodig bluesinfluerad techno, suggestiv ambient, new vave-doftande pop och svulstiga instrumentalstycken. Vid en snabb genomlyssning känns skivan mer eller mindre som en best of-samling. Allt som den välfriserade vegetarianen från New York är känd för finns representerat. Men när man lyssnar lite mer ingående blir det smärtsamt tydligt att låtarna saknas. Även om Moby har lyckats återskapa ljudvärldarna från sina bästa stunder, har han inte lyckats skriva några nya hits. Här finns ingen “Go”, ingen “Honey”, ingen “Extreme Ways” och ingen “We Are All Made Of Stars”. Wait For Me är inget dåligt Moby-album, men kanske ett aningen överflödigt sådant.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …