Modern Caveman – Johnnywise

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Black Hat / Dead Frog, betyg: 3]

Det öppnar lovande. Första spåret “Johnnywise” är klassiskt stylad rocklåt med skönt häng i verserna och tuffa gitarrer i refrängerna. Sen kommer singeln “Surrender” som det tydligen börjat rulla på lite för. Men sen tappar dom här fyra killarna från Göteborg mig ganska snabbt. Som så ofta räcker det inte med att bara leverera stabilt framförd rock´n´roll, det krävs originalitet också. Modern Caveman är ett helt okej band, men man har hört det förut, det finns inga överraskningar i vare sig produktion, arrangemang eller framförande. Vad ska jag med detta till, vem är musiken riktad till, vad vill Modern Caveman säga? Ingen aning…

Om Webbmaster

Kolla även

Alison Goldfrapp släpper soloalbum och presenterar förstasingeln “So Hard So Hot”

Efter sju album med Goldfrapp är det nu dags för frontfiguren Alison Goldfrapp att släppa …