Vision Talk – Dirty Italo Disco

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Spacesound Records, betyg: 4]

Max Mix-skivorna, Scotch, Best of Italo Disco – mina mellanstadiediscon var en orgie i plastiga synthljud, burkiga trummaskiner och dansvänliga takter. Musiken var aldrig särskilt “inne” ens när det begav sig och snart blev Italodiscon direkt hånad, men på 00-talet har musikgenren fått något av en renässans. Om inte annat för kitschvärdet.

Kvartetten Vision Talk är ett av de band som vill ta oss tillbaka till 80-talet och i till exempel “I Could Be The One” lyckas de verkligen. Var det “dirty” ligger är dock lite oklart, men att det till stor del är italodisco står klart. Frågan är om det är en hommage eller en pastisch? Denna tvekan, plus några uppenbara stölder samt identitetslösheten där man mixar både stilar och till och med språk gör att betyget blir lite lägre än vad det egentligen borde.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …