Sonic Youth – The Eternal

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Matador / Playground, betyg: 5]

Jag känner igen mitt Sonic Youth på The Eternal. Kim Gordon är fortfarande lika cool och gitarrmattorna är fortfarande lika fantastiska. Men albumet hamnar lite mellan två stolar. Det kan varken räknas in bland de kreativa experimentella skivorna eller bland de lyckade popplattorna. Istället känns det som om gamla arrangemangsidéer används slentrianmässigt. The Eternal är en mellanplatta, men har ett par fina ögonblick i konstnärliga gitarrutflykter som “Calming the Snake” och “Antenna”.

Om Webbmaster

Kolla även

DATAPOP – om hyllningsskivan In memory of Florian Schneider

För lite drygt en månad sedan lämnade robotmästaren Florian Schneider-Esleben sorgligt nog jordelivet. Han hedras …