Dark The Suns – All Ends In Silence

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Firebox Records, betyg: 5]

I Jyväskylä i vårt grannland håller grupper som Swallow The Sun, Manufacturer´s Pride, Ghost Brigade och Soulfallen till när de inte är på turné. Detsamma gäller Dark The Suns som ursprungligen var ett enmansprojekt av growlsångaren och gitarristen Mikko Ojala. Men i Jyväskylä förvandlades projektet från en enmansangelägenhet till en kvintett och 2007 debuterades det med In Darkness Comes Beauty. Ny fullängdare för året och uppföljare till den – bortsett från 2008:s mini-CD – är All Ends In Silence. Detta är en melodiös dark metal-historia som i och för sig inte låter tokig, men som heller inte känns alltför angelägen. Det är mörkt, vemodigt, konventionellt med dagens mätt mått och lite dåligt med tempovariationer emellanåt. En del melodier är absolut vackra och helheten låter inte på något vis illa, men efter en stund känner jag mig rejält mätt på Dark The Suns. Bandet tillför egentligen inget till genren och growlandet gör knappast att jag känner ett ökande engagemang heller. Å andra sidan är bandets låtar riktigt njutbara i mindre portioner, förutsatt att man är på humör för stuket och då det kommer in lite kvinnlig sång i spår som “Guardians” och “Gone” lättar enformigheten något. All Ends In Silence är helt enkelt en bra platta men inte en skiva som står ut från mängden. En sen höstkväll eller vinternatt kan den dock lysa upp med sin skönhet.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …