Tuesday , April 23 2024

Sulo – Sulo Möter Brunner – I Månen På Mattan

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Legal / Universal, betyg: 8]

Oavsett om Sulo ger ut soloplattor eller rockar järnet med sitt band Diamond Dogs, så blir jag ytterst sällan besviken på hans skivor. Den här gången har Sulo fått för sig att sjunga sin favoritförfattare Ernst Brunners dikter till ett rock- och soulkomp som inte skiljer sig märkbart från den musik sångaren brukar ägna sig åt annars också. Det fungerar finfint att sammanföra Brunners orimmade, och här något bearbetade lyrik, med Sulos melodiösa retrorock. Faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Lennart Östlund har producerat i Polarstudion och Lasse Tennander, Staffan Hellstrand och Sven Zetterberg gästar, liksom Sara Löfgren på stämsång. När jag lyssnar på plattan kommer jag dock osökt att tänka på Ulf Lundell och hans bättre skivor. Det finns en hel del likheter; delvis stilen på musik och melodier och delvis det faktum att Lundell hör till de som skriver högre stående texter på svenska än de flesta i det här landet. Sulo Möter Brunner – I Månen På Mattan rekommenderas definitivt Lundell-fansen, men givetvis även er andra som går igång på rock n roll, soul och bluesbaserad rotmusik, och som samtidigt vill ha texter som talar till hjärtat, istället för det vanliga blajet. Med lite tur får vi så småningom en uppföljare till den här skivan. Med tanke på hur lyckat albumet är finns det all anledning att upprepa succén. Det är bara att hålla tummarna och lyssna vidare på spår som “Det ska komma en dag” och svängiga “Jordmust” med Zetterbergs munspel i kompet.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …