Wednesday , April 17 2024

V/A – Southport Weekender Vol 8 – King Britt/ Ashley Beedle

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Susu Music / Border Music, betyg: 7]

Varje år hålls två festivaler med dansmusik i Southport i England och har så gjorts de senaste 21 åren. Samtidigt ger man ut CD-skivor där DJ:s som Jazzanova, Mr. Scruff, Kerri Chandler, Gilles Peterson och Jazzy B med fler har fått mixa loss sin favoritmusik. Denna gång har turen kommit till Ashley Beedle som på sin skiva mixat samman sexton låtar, samtidigt som amerikanen King Britt från Philadelphia gjort detsamma med sjutton spår på CD 2. Det här dubbelalbumet bjuder således på en hel massa musik, som gjord för hemmapartyt eller dansgolvet. Band och artister som Isaac Hayes (som tyvärr avled den 10:e augusti förra året), Edwin Starr, The Dells, Faze Action, X-Press 2 featuring Kissing The Pink, Black Ghosts, Joey Negro, JellyBean Bernitez, DJ Oji, Zaki Ibrahim och en mängd andra får se sina alster förvandlade och sammanfogade, medan rytmerna pumpar och genrer såsom disco, house, reggae, funk, rock, soul, nu-jazz, hip-hop, broken beat, afro-tech och en massa annat glider samman till ett enda långt soundtrack för rastlösa fötter och lemmar. För är det något den här plattan fungerar som så är det att dansa till, men faktum är att det inte heller är tokig lyssningsmusik. Det svänger gott om materialet och för oss som aldrig kommer närmare ett dansgolv än vad baren ligger, så är det fullt möjligt att njuta av spelglädjen och variationen.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …