Sunday , February 25 2024

Poleshift – In Our Opinion

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Forest Records / Dead Frog, betyg: 3]

Poleshift från Överkalix fungerar inte för mig. Bandets melodiösa pop-rockmusik, som ibland gränsar till snäll hårdrock men aldrig når över gränsen, ger mig absolut ingenting. Inte för att musiken och sången är dåligt framförd, för det är den inte, men detta är så konventionellt och tråkigt att klockorna stannar. Det hela är säkerligen gjort med stor kärlek och ärlighet, det betvivlar jag inte en sekund, men jag kan inte hitta en enda anledning till att placera In Our Opinion i CD-spelaren ännu en gång. För mig är detta en platta i mängden med ett band i mängden och tro mig, jag har åtskilliga gånger försökt att hitta ljuspunkter och anledningar till att skriva något positivt, men det är kört. Poleshifts musik och texter säger mig ingenting. Dock har jag förståelse för om det finns andra som kan gilla en melodisk och episk låt som “Left alone” eller balladen “False things”. Men hur väl framförd musiken än är och hur bra sångaren än sjunger, saknar jag viktiga ingredienser som personlighet, starka låtar, minnesvärda melodier, detaljer som får Poleshift att bli mer än något hyggligt pubband, groove, sväng, tryck eller någonting annat som får mig att känna att musiken lever. Det här är helt enkelt för snällt och intetsägande för min smak. Varför inte ta ut svängarna lite mer? Experimentera, bli förbannade, våga skilja er från mängden, vad som helst. Lira kan ni ju.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …