6Killer – Carnival Of Lost Souls

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, 10/31 Records / Dead Frog, betyg: 8]

Trots sina amerikanskklingande artistnamn (Johnny Violente Snakes, Biff Bullitt, Tank Waller och Christ Castor) kommer 6Killer från Göteborg, där gruppen bildades 2007. Inledningslåten till Carnival Of Lost Souls är en mörk sak som inte riktigt håller samma höga kvalitet som merparten av det här albumet, så stäng inte av efter den. Det är nämligen därefter som första singelsläppet “Way down to Mexico”, den suveräna “Better man” och “Blood veins of New Orleans” avlöser varandra som multipla orgasmer. Dessbättre slutar det inte där. Även spår som “Aye, my brothers!” med spanska gitarrer och kvinnokör är underbar, “Shake the woman”, läckra “Blues bastard” och “Marijuana from Tijuana” ger full valuta för dollarn. 6Killer är något svårbeskrivna musikaliskt eftersom de mixar surfpop med rock n roll, twanggitarrer och melodier som snarare hör hemma i spaghettiwesterns än i countrymusik, texmex-blås och annat man främst förknippar med 50-, 60- och det tidiga 70-talet. Det är snyggt gjort och Carnival Of Lost Souls är en cool platta att lyssna till. Ljudet är bra, musiken väl framförd och atmosfären oantastlig. Jag har full förståelse för de som associerar albumet till Quentin Tarantinos och Robert Rodriguez filmer. Liksom Tarantino stjäl hänsynslöst ur b-filmshistorien gör 6Killer detsamma ur rockhistorien. I bägge fall med utmärkt resultat.

Om Webbmaster

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …