The Crystal Caravan – The Crystal Caravan

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Garageland Records / Record Heaven, betyg: 9]

The Crystal Caravan har jag inte hört sedan de gav ut sin promo-EP 2007 och det var ju fina grejer, så det var med spänning och stort intresse denna fullängdare åkte in i CD-spelaren. Och jag blev verkligen inte besviken. Bandet kommer från Umeå och Dennis Lyxzén från Refused och The International Noise Conspiracy har producerat med den äran. Mixning och mastering har gjorts av Pelle Henricsson som även jobbat med In Flames, Cult Of Luna och Refused, så ljudmässigt låter detta självbetitlade alster utmärkt. Fans av retrorock och tidigt 70-tal har en riktig högtidsstund att se fram emot, det kan jag garantera. The Crystal Caravan kan lira och de gör det tajt som ett par Puss & Kram-jeans, de skriver energiska och bra låtar, har en utmärkt sångare och ett varierat material, så den som missar den här plattan gör det på egen risk. Tio spår levereras och dessa är så jämna att jag inte ens kan plocka ut favoriter, vilket är ovanligt. Trots att bandet består av sju personer: Niklas RG Gustafsson på sång, Björn Lohmander och Stefan Bränberg på gitarrer, Jonas Lindsköld på organ, Pierre Svensson på bas, Annika Bränberg på percussion och Christopher Olsson på trummor, så är det inget instrument som hamnar i skymundan. Varje medlem har sin tydliga plats för att bidra till soundet och lirar inte The Crystal Caravan live i Stockholm snart får jag åka till Umeå och spöa dem. Den här plattan ger nämligen mersmak, minst sagt. Tack Gud för repeat-knappen.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …