Tuesday , December 5 2023

The Kickbacks – Even The Blues

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Peeled Label Records, betyg: 5]

Med tanke på titel och omslag skulle man kunna tro att The Kickbacks är ett bluesband, men glöm det. Den Boston-baserade gruppen med Tad Overbaugh (sång, gitarr och kompositör) i spetsen lirar klassisk gitarrpop och rock som så många andra. Ibland förstärks gruppens sound med blås, men annars är det gitarr, bas, trummor och lite keyboards som gäller. Det vore lögn att påstå att Even The Blues berör mig i någon större utsträckning, men dåligt är det inte heller. Däremot känns plattan lite avslagen och alltför konventionell för att rycka tag i mig på allvar. Det mesta går i midtempo eller är direkt lugnt, och känns – trots att jag hatar ordet – lite gubbigt och anonymt. Å andra sidan har en del låtar hyggliga melodier och framförandet känns jordnära. The Kickbacks debuterade redan 1998 med albumet Longitude och har sedan dess fått ur sig en EP och ytterligare ett par fullängdare innan denna CD. Möjligtvis kan dessa ha varit bättre, men Even The Blues känns inte tillräckligt intressant för att jag ska bemöda mig om att kolla upp backkatalogen närmare. De bättre spåren här är “Bulletproof”, “Motel stars” och “Going out to get home” ifall ni vill ha tips på något att lyssna in er på. Själv vänder jag hellre blicken mot andra och mer spännande utgivningar inom det digra musikutbudet från USA än att fördjupa mig vidare i The Kickbacks.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …