Peaches – I Feel Cream

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, XL Recordings / Playground, betyg: 5]

Jag önskar att jag kunde lyssna på Peaches utan att hela tiden få upp den där hemska patriarkskäggsbilden från omslaget till albumet Fatherfucker på näthinnan. Men man kan inte få allt här i världen. På Merrill Niskers femte album I Feel Cream, “massproducerat” av Peaches själv, Soulwax, Digitalism, Drums of Death, Shapemod och James Ford från Simian Mobile Disco, är det renodlad electro nästan hela vägen. Det låter spännande till en början, men snart börjar det, trots de många producenterna, kännas monotont och jämntjockt. Och Peaches framstår alltmer som en kvinnlig Marilyn Manson i sina krampaktiga försök att provocera.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …