Acid Drinkers – Verses Of Steel

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Regain / Warner, betyg: 7]

Acid Drinkers är inga snubbar som sparar på krutet. Sedan 1986 har bandet existerat, men det var i 90-talets vagga gruppen började ge ut skivor. Polackernas mix av thrash och metal som ibland kryddas med lite hardcore, har sedan dess spritts över tretton album och Verses Of Steel visar att de varken tröttnat, blivit för gamla för att röja eller minskat på aggressiviteten. Däremot har syradrickarna lyckats balansera och variera materialet på sin nya platta så att man omöjligt kan ta nästa låt för given innan man har hört den, och riffesten saknar varken melodier eller schyssta, instrumentala insatser. Däremot tycker jag att sångarens röst blir aningen enformig i längden och möjligtvis kunde skivans speltid ha kortats lite också. Men dessa invändningar bör inte skrämma iväg fans av tung, modern thrash ifrån att investera i Verses Of Steel. Med en modern ljudbild och många engagerande låtar håller de mitt intresse vid liv mest hela tiden. Några få undantag finns, men få skivor är helgjutna och Acid Drinkers har knappast skapat ett mästerverk. Däremot har våra polska vänner visat prov på mångsidighet, gott framförande och ett långt ifrån oävet komponerande av metalliska låtar. Det räcker rätt långt i min värld. Behöver du smakprov föreslår jag ett hårdare spår som “In a black sail wrapped” eller en mer melodisk smocka som “We died before we start to live”.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …