Wednesday , June 7 2023

Tim Exile – Listening Tree

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Warp / Border, betyg: 7]

Den Berlinbaserade engelsmannen Timothy Shaw, mer känd som Tim Exile, sjunger som en modelljärnvägsentusiast som upptäckt sin oförlösta inre goth och startat en kyrkokör med sina trainspotterkompisar. Låter det tilltalande? Avgör själv. Rent musikaliskt är detta ett mäktigt album, som tornar upp sig som en skyskrapa i glas och stål, men byggd på lösan sand. En koloss på lerfötter. Men det är just instabiliteten i de hopklippta, ryckigt funkiga rytmerna, känslan av att hela konstruktionen är på väg att kantra, som skapar spänningarna och energin. Och drum ’n’ bass-genren, i vars likkista jag trodde att David Bowie hade slagit in den allra sista spiken, verkar nu vara tillbaka på allvar. Men så var det det där med sången. Detta borde ha varit en föredömligt lyckad korsning mellan tung, metallisk electronica och sångbaserad elektropop, men sången håller inte.

Om Webbmaster

Kolla även

Romantic Thriller – “The 5th Grade Curse”

Låt oss nu rikta blickarna till den amerikanska västkusten.  Närmare bestämt till Los Angeles, där …