Depressed Mode – ..For Death..

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Firebox Records, betyg: 8]

Depressed Mode har på sitt andra album ..For Death.. åstadkommit en riktigt intressant kombination av orkestral death metal, doom, black, goth, progmetal och andra mörka, tunga ingredienser. Finnarna har dubbel styrka på sång: Natalie Koskinen och Ossy Salonen som med förenade krafter growlar och sjunger rent om vartannat, passar perfekt, då man aldrig hinner tröttna på det vokala utbudet. Den symfoniska faktorn är viktig och utmärker merparten av materialet, men tro inte att sextetten gör snäll musik för det. Depressed Mode rockar, bygger spökslott av svärta, smyger in vackra och snygga floder av vemod som i “Prologue to the thousand skies” och ser verkligen till att det finns anledning att följa dem genom de nio mörka labyrinter som plattan utgör. Det här är ingen skiva man får grepp om vid första lyssningen. Den kräver mer än så. Å andra sidan tröttnar man inte på den i första taget heller och jag gillar verkligen variationsrikedomen som trots svängarna binder samman en mycket intressant och intensiv atmosfär. Låtar som “Tunnel of pain”, “A glimpse of tomorrow” och titelspåret har kvaliteter som passar episka skräckfilmer och det hela är mycket snyggt serverat. Jag ska definitivt hålla ögonen öppna på Depressed Mode framöver. Det låter som att de har öppnat dörrarna till kammare där väldigt många skatter går att finna.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …