Saturday , October 1 2022

Marmaduke Duke – Duke Pandemonium

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, 14th Floor / Bonnier Amigo, betyg: 7]

Den skotska duon Marmaduke Duke omnämns ofta som rock, men det är en genrebenämning som man verkligen kan diskutera. Medlemmarna är Simon Neil från Biffy Clyro och JP Reid från Sucioperro och deras musik skulle lika kunna kategoriseras som pop, electro eller bara smått vansinne. För här blandas ovanstående stilar med funkrytmer, discokänsla, soul, synth, lite hip hop och hårdrocksgitarrsolo.

Bandet bildades 2003 med tanken att göra en trio konceptskivor. Den första kom 2005 och detta är den andra i serien. Själva beskriver de musiken som ett ljudspår till hedonism, dekadens, normbrytande och dans. Och tja, det är en beskrivning så bra som någon.

Om Webbmaster

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate samarbetar med Richard Oakes från Suede

På nya singeln med svensk/skotska Unify Separate gästar ingen mindre än Richard Oakes från Suede. …