Thursday , February 29 2024

Galaxy Safari – Star Of The Masquerade

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Granat Records / Dead Frog, betyg: 6]

Konvolutet till Galaxy Safaris album Star Of The Masquerade får mig att associera till helt andra genres än stoner. Omslaget ser ut som något som kunde dölja slickad discomusik eller ett sömnigt new age-band med tasig ekonomi, men så är alltså inte fallet. Galaxy Safari från Nyköping bjuder på tio melodiösa, fuzziga spår som ibland knatar över till hårdrock och punkig rock n roll och hälsar på. Främst kommer jag att tänka på Foo Fighters och Queens Of The Stone Age, men också Mustasch ibland. Således skiljer sig inte bandet nämnvärt från många andra som harvar på inom ökenrocken, men Galaxy Safari har i alla fall låtarna som gör Star Of The Masquerade till en underhållande och trevlig rockrökare. Vid första lyssningen tyckte jag inte att det kvartetten gör var så märkvärdigt, men efter ett par lyssningar inser jag att spår som “Everything”, “Nothing” och “Pain” har vad som krävs. Därefter har alltfler låtar stigit ut i solljuset. Tyngden, soundet och sången är tilltalande, helt klart, men ännu roligare vore det om Galaxy Safari började utforska genrens mer flummiga tillhåll. Den psykedeliska aspekten som Monster Magnet, Asteroid och Truckfighters utvecklat genom åren finns det inte många spår av här och den biten saknar jag. Ni som gillar ren hårdrock utan krusiduller, samt nämnda Foo Fighters och QOTSA har tveklöst ett litet party framför er när ni matar CD-spelaren med den här maskeraden.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …