Outshine – Until We Are Dead

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Deadtree Music / Sound Pollution, betyg: 5]

Erlend Jegstad (sång), Jimmy Norberg (gitarr), Fredrik Kretz (trummor) och David Malm (bas) lirar hårdrock med ett modernt, halvtungt sound på Until We Are Dead och det låter helt okay. Problemet med skivan är dock materialet som inte vill sätta sig i huvudet riktigt, och då bandet gör en hyfsad cover på Billy Idols “White wedding” blir det den låten som står ut och märks mest, vilket kanske inte var tanken? Göteborgskvartetten låter tajt och bra, musikaliskt sitter allt som det ska och det är inget fel på drivet, men jag saknar det lilla extra som kunde få Outshine att märkas i mängden och bli riktigt intressanta. Men precis som med det trista, vita CD-konvolutet, misstänker jag att även bandet riskerar att försvinna i den eviga ström av metal- och hårdrocksplattor som översköljer marknaden oavbrutet. Det här är helt enkelt aningen för anonymt och konventionellt för sitt eget bästa. Annars har Jegstad en bra röst och det är skönt med ren sång i motsats till allt growlande som annars dominerar dagens utbud av metal. Det som känns mest positivt med Until We Are Dead, rent låtmässigt, är det tunga groovet i avslutande “Save me”, och “Ain´t life grand” är en låt som har förmåga att beröra, såväl textmässigt som med sin snygga melodi. Generellt är Until We Are Dead ingen dålig platta, men jag tror att bandet kan åstadkomma bättre framöver. Lovande är det i alla fall.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …