Wednesday , April 17 2024

High Jumping Jack – Under a Missing Sun

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Skylight Entertainment, betyg: 6]

Växjö har fått fram många band under 2000-talet, exempelvis Melody Club, The Ark och The Mo. Även denna trio är bördiga från den småländska metropolen. Och visst låter det stundtals en del Melody Club om musiken, om än inte lika dansgolvsbetonat. High Jumping Jack är mer av ett traditionellt popband.

Och ett ganska trevligt sådant, måste jag säga. Ett problem är dock att man är lite intetsägande och inte sticker ut ur mängden av band i sin genre. Synd, för man levererar bra popsånger som förtjänar ett bättre öde att bara tyna bort, vilket är risken nu. High Jumping Jack skulle behöva nischa sig på något sätt. Nu tilltalar de alla och ingen.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …