High Jumping Jack – Under a Missing Sun

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Skylight Entertainment, betyg: 6]

Växjö har fått fram många band under 2000-talet, exempelvis Melody Club, The Ark och The Mo. Även denna trio är bördiga från den småländska metropolen. Och visst låter det stundtals en del Melody Club om musiken, om än inte lika dansgolvsbetonat. High Jumping Jack är mer av ett traditionellt popband.

Och ett ganska trevligt sådant, måste jag säga. Ett problem är dock att man är lite intetsägande och inte sticker ut ur mängden av band i sin genre. Synd, för man levererar bra popsånger som förtjänar ett bättre öde att bara tyna bort, vilket är risken nu. High Jumping Jack skulle behöva nischa sig på något sätt. Nu tilltalar de alla och ingen.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …