Wednesday , May 22 2024

Louderbach – Autumn

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Minus / Border Music, betyg: 8]

Det är en suggestiv och lite märklig upplevelse att lyssna till Troy Pierce (musik) och Gibby Miller (sång). Som att höra DAF, Suicide och Fad Gadget i ett samarbete när deras musik tillåtits kollidera med elektronisk ambient och minimalistisk techno, samtidigt som de inspirerats av en psykig skräckfilm ungefär. Herrarna bor i Berlin och Los Angeles, men deras musik låter som skapad i en spökstad där bara de och andarna omkring dem existerar. Hela plattan har en obehaglig, mörk atmosfär och den som säger att syntar inte kan uttrycka känslor och stämningar har motbeviset i sin hand när de lyssnar på Louderbachs Autumn. Den här plattan är definitivt mer skrämmande och klaustrofobisk än vilken döds- eller black metal som helst. Låtarna här tränger in i ditt medvetande, in i din hjärna och dina nerver som elektroder, och det är pulserande, stillsamt, hotfullt och väldigt intensivt på samma gång. Lyssnar man inte ordentligt är det nog risk att man uppfattar Autumn som enformig och kanske även uddlös med sina svepande ljud, bultande puls och Gibby Millers nästan uttryckslösa röst. Men sitt ensam och koncentrera dig på vad Louderbach åstadkommer och natten omkring dig kommer exponera saker i skuggorna som inte var där från början. Det här är inte så mycket en samling låtar som det är ett ljudande helhetsverk, men det är ett mycket påtagligt sådant.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …