Franz Ferdinand – No You Girls Remixes

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[ep, Domino / Playground, betyg: 6]

“No You Girls” har ni redan hört. Nu sitter jag här med en fet mixpromo, så vi kör lite enkel konsumentupplysning. Vince Clarke gör en enkel, oförarglig discomix och lyckas undvika det värsta analoga blippandet. Det får man vara nöjd med. Inte oväntat är Nôzes version betydligt mer spännande. Den franska duon skapar dynamik och variation genom att varva beatsen med filmiska partier med syntetiska stråkar och träblås. Hypade grime-, dubstep- och UK garage-producenten Raffertie fläskar på med så många bisarra ljudeffekter han kommer åt. En ganska charmig mix trots allt. The Grizzl (alias Claude Von Stroke) gör ett slags osvängig dubversion med mycket percussion och märkliga röster som bara är irriterande. Jag begriper ingenting. Klart roligare är självaste John Disco från indiepunkarna Bis med en gladfunkig “reversion” som inte gör anspråk på mer än att vara allmänt kul och lättsam.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …