The Sweptaways – The Sweptaways Show

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Hybris / Border, betyg: 3]

När The Sweptaways dök upp för några år sedan med sitt debutalbum “Ooh aah” kändes det som en kul grej: 30 tjejer i snygga klänningar som gjorde körversioner av låtar som man inte förväntade sig.

På sitt andra album har man bjudit in en rad kända gästartister, som Robyn, Asha Ali och Jens Lekman, och sjunger låtar som Leila K: s “Electric” och R Kellys “The world´s greatest”.

Felet är att det fortfarande bara känns som en “kul grej”. Kul för dom som sjunger alltså, för varför ska man köpa denna skiva? Körarrangemangen är simpla och det känns mest som roliga timmen med kända namn. Jag gillar idén med körsång av oväntade verk, men varför i så fall plocka in Ted Ströms uttjatade “Vintersaga” (som gästsångaren Uje Brandelius dessutom sänker ytterligare)? Den gästartist som lyckas bäst tycker jag är Howlin´ Pelle, som lyckas sätta lite personlig prägel på sitt bidrag The Zombies “Time of the season”.

The Sweptaways må vara en rolig intern angelägenhet, och möjligtvis även i små doser vid konserter, men på skiva blir det bara tråkigt.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …