Death Cab For Cutie – The Open Door EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[ep, Atlantic / Warner, betyg: 4]

Enligt Death Cab For Cuties basist Nick Harmer består ep:n The Open Door av fyra låtar “som vi inte fick plats med på albumet”, men för den sakens skull är de inte “överblivet material eller så”. Nähä. Oavsett hur man leker med orden handlar det om en samling ytterst harmlösa låtar som säkert är av stort intresse för de inbitna Death Cab-fansen, men antagligen inte för speciellt många andra. Ibland hotar de att lämna arenaindiens mittfåra, men gör det givetvis aldrig. Till sist får vi en ukuleleversion av “Talking Bird” från Narrow Stairs. Spännande? Absolut inte, men det är inte meningen heller.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …