Wednesday , June 19 2024

The Baboon Show – Best Of The Baboon Show

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, National / Bonnier Amigo, betyg: 7]

Med Best Of The Baboon Show sammanfattas den svenska punkpopgruppen sin spattiga och charmiga låtskatt till dags datum, genom att återutge en massa låtar och lägga till tre tidigare, outgivna spår. De nya låtarna är “Mah Business” där Catti Brandelius och ökände rapparen Ken Ring medverkar, metalbandet Accepts höjdarlåt “I´m a rebel” från plattan med samma namn som gavs ut 1980, och “(Good at) Language” där det drivs med välutbildat folk som tror att de kan allt och vet bäst. Övriga låtar är från singlar och framförallt gruppens tre fullängdare Dont, Don´t, Don´t (2005), Pep Talk (2006) och Betsy´s Revenge (2007). Ni som har dessa plattor har inte så mycket att hämta här, då fjorton av sjutton spår är utgivna sedan tidigare, men annars är det här en kul platta, full av energi, humor och medryckande låtar. Den är absolut berättigad om ni inte hört The Baboon Show tidigare och vill skaffa en översikt av hur bandet har låtit genom åren, men samtidigt känns det kanske lite väl tidigt att ge ut en best of-samling redan. I vilket fall som helst är den här kvartetten rätt originell, med ett eget sound och stuk. Jag har tidiga jämfört The Baboon Show med X-Ray Spex och de äldsta spåren påminner mig fortfarande om dem, men de senare inspelningarna påminner mer om ett punkigare och hackigare B-52´s. Oavsett vilket är detta ett kul band med mycket bra material på sitt samvete, så upptäck dem nu om du inte har gjort det förut.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …