Tuesday , November 29 2022

The Mobile Homes – Today Is Your Lucky Day

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tina Arwidson)

[album, Megahype, betyg: 8]

I slutet av videon till “Phoning a Friend” tar den skateboardåkande clownen sig själv av daga. Oväntat? Inte alls. Död, ensamhet och olycklig kärlek har alltid drivit Mobile Homes deppsynth. Och i detta universum för misslyckade själar har deras eget relativa misslyckande med att nå ut bredare bara stärkt kärleken ifrån fansen. Det kommer även Today Is Your Lucky Day att göra. Från de Yazoo-doftande “All I Need” och “Struggle On”, till den Smiths-svarta “Dance on Graves” och ända fram till upptempoversionen av singeln “Close”, som är min enda invändning mot denna sammanhållna produktion, signerad Sami Sirviö. Och alltmedan retromotståndarna invänder att Mobile Homes fastnat i gamla hjulspår, lyser de redan frälsta upp som kontrollbordet på Enterprise vid de första takterna av “I Give You”.

Om Webbmaster

Kolla även

Carlos Perón – experimentlusta och elektroniskt sväng

Han var med och startade det schweiziska kultbandet Yello, är en mycket välrenommerad producent, har …