Tuesday , April 16 2024

The Orange Man Theory – Satan Told Me I´m Right

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Subsound Records, betyg: 4]

Hårt, gapigt, röjigt och stökigt, men föga originellt. Så skulle jag vilja beskriva The Orange Man Theroys musik på nya alstret Satan Told Me I´m Right. Tom (trummor), Cinghio (bas), Gianni (skrikig sång och samples) och Gabbo (gitarr) försöker spränga ljudvallen och inte mig emot, men har man inte låtarna så har man inget och det är ungefär där bandet står idag. Det finns säkert väldigt svårspelade partier i den något kaotiska musik som framförs och det tillfredsställer kanske killarna att uttrycka sina aggressioner hundraprocentigt, men mig lämnar resultatet tämligen likgiltigt. Skulle alla plattor i den här stilen som spelats in under de senaste, låt oss säga tio åren, samlas på en plats skulle högen bli stor som Sveriges gemensamma sopberg. Musikaliskt befinner sig italienska The Orange Man Theory i ett mellanland där hardcore, metal och mer lyckade band inom stenhård musik såsom Slayer landar, och det kan vara okay, men jag kräver lite mer av min hårda rockmusik än så här. Delvis vill jag ha starkare låtar, inte så enformig sång som den Gianni framför och framförallt någon form av egensinne. Jag stör mig inte på det bandet gör, men jag roas inte heller av det. Det må vara kompromisslöst och brutalt, men kompromisslösa och brutala band är världen full av idag och det finns ingen anledning att nöja sig med andrahandsvara.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …