Wednesday , May 22 2024

Helena Arlock – Old Dirty Hound

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Red Olive / Border import, betyg: 5]

Hon kommer från The Sounds hemstad, har lirat cello sedan unga år och har spelat ihop med countryartister som Shooting John, Gustav and the Seasick Sailors och Thomas Denver Jonsson. Det är inget som hörs när man lyssnar på Helena Arlock debut-EP.

Eller också är det precis det gör. För skulle man mixa ingredienserna ovan så kanske det skulle komma ut något som låter ungefär som Helenas musik gör. Här bjuder hon på sex låtar som kan beskrivas som experimentiell pop med både elektronik, folkkänsla och lite jazzvarning. Det är lite för snällt och svalt för att jag ska hoppa högt men Helena Arlock bjuder på en stunds avslappnande och skön lyssning.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …